Pasteryzacja mikrofalowa dżemów i marmolad

Pasteryzacja mikrofalowa dżemów i marmolad

Jeżeli jesteś producentem wysokiej klasy dżemów i marmolad
owocowych, mamy dla Ciebie rozwiązanie, które pozwoli uniknąć przegrzania dżemu
przy jednoczesnym zachowaniu szybkiego i efektywnego procesu sterylizacji!

Kluczowym krokiem w przemysłowej produkcji dżemów jest
pasteryzacja. Ten proces jest niezbędny, aby zagwarantować, że produkt będzie
wolny od niepożądanych mikroorganizmów. Zwykle taka pasteryzacja wywołuje
przegrzanie produktu (czas i temperatura), co negatywnie wpływa na jego jakość.
Aby usprawnić proces produkcji dżemów wysokiej jakości, oferujemy wydajne i
innowacyjne rozwiązanie. Główne ograniczenia to te, że proces pasteryzacji dżemu
wymaga wysokiej temperatury przed kondycjonowaniem, około 90 ° C, aby mieć
pewność, że zniszczone zostaną szkodliwe mikroorganizmy, które mogą być obecne w
produktach. Zwykle, aby osiągnąć żądaną temperaturę na etapie kondycjonowania,
dżem musi zostać przegrzany podczas poprzedniej fazy gotowania, ponieważ na
wszystkich rurach transportujących dżem występują straty ciepła. Dlatego istotne
jest utrzymanie wydajnego procesu pasteryzacji, przy jednoczesnym uniknięciu
przegrzania lub przegotowania produktu, co zmienia jego smak i właściwości
organoleptyczne.

Micro-Activ Components to firma z wieloletnim doświadczeniem w
dystrybucji wysokiej jakości elementów mikrofalowych:
anten, głowic,
podzespołów, lamp elektronowych,
wzmacniaczy mocy w. cz., złączy
koncentrycznych
, przełączników SPDT oraz
innych części elektronicznych. Jeśli masz pytania dotyczące
zakupu lub szukasz trudno dostępnych produktów – zachęcamy do
kontaktu z naszym przedstawicielem.